Na úvodní stránku



13/II

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1360


Kapitola třináctá, II. část


Další úbytek členů byl po vánoční besídce. Byla totiž ve stejnou dobu jako školní diskotéka a tak dali někteří přednost diskotéce. Pokud měli ještě i slabší docházku, znamenalo to pro ně konec členství v oddílu. Po Novém roce nás bylo přesně padesát. Černá perla a Bílý míček měli po čtrnácti členech a Síťovici a Rytíři po jedenácti. Zároveň jsme se taky začali chystat na pionýrský slib, který bude 10. ledna, teda den před mými narozeninama. Ke slibu nás půjde asi dvacet.

Před Vánocema nás překvapil Hynek, který stále nešel k holiči a má už docela slušně dlouhé vlasy. Začal je nosit přes uši a přes límec. Taky začal nosit ošoupané džíny, čímž prý šokoval svoje rodiče. Ale dovolili mu to, protože když to dovolili jeho bráchovi Martinovi, nemohli to dost dobře zakázat jemu. Z Hynka se začal pomalu stávat pořádný kluk. Už z něj nebyl ani šprt, alespoň ne tak moc velký. Hlavně přestal žalovat.

Před Vánocema začaly chodit do Pionýra i Irena Benešová, Eva Klouzková, Helena Ptáčková a Gábina Fousková. Přihlásily se do Plíživců. Teď už z naší třídy nechodí do žádného oddílu jenom Luděk a Lubor. Oddíl Semafor, do kterého chodí Hynek, se udržel. Udělali nábor ve třetích třídách, kde získali deset nových členů.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024