Na úvodní stránku



8/IV

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1473


Kapitola somá, IV. část


Další den měli službu Táborníci. Dopoledne se sportovalo. Rozehrál se turnaj v šachu, badmingtonu a nohejbalu. V šachách jsem prohrál po dlouhém boji s Romanem, ale potom jsem porazil Míšu a zcela hladce Vojína, který se vždycky ve škole vytahoval, jak umí hrát šachy. V badmingtonu se dnes hrálo první kolo. Měl jsem dost velkou práci se Štěpánem. Prohrál jsem s ním první set. Potom jsem se ale rozehrál a těsně jsem nad ním vyhrál. Míša, brácha a Michal taky vyhráli a postoupili do druhého kola. Do druhého kola se probojovali i Marek, Petr, Martin a Radek, takže semifinále starší kategorie bude záležitostí našeho oddílu. V mladší kategorii jsem porazil v prvním kole s nulou Víťu. Mezi osm nejlepších se spolu se mnou ještě dostali Míša, brácha, Radek, Michal, Martin, Štěpán a Péťa, který po dlouhém boji porazil Viktora.

Nohejbal mladší kategorie se dnes dohrál. Vyhrál jsem já s Míšou a Martinem. Druzí byli brácha, Michal a Radek. Byly to ale velice vyrovnané boje. Málem jsme prohráli s Borisem, Honzou a Péťou, kteří nakonec skončili třetí.

Odpoledne jsme se po oddílech učili první pomoc. Vyrazili jsme s Frantou s Jindrou kousek za fotbalové hřiště a tam nám předvedli několik různých obvazů a jak se dělají nosítka. Všechno jsme si hned zkusili sami.

Při večeři udělali Honza s Borisem průšvih. Byly třešně a kluci cvrnkali peckama po holkách. Jana, která je dnes vedoucí dne, jim za to strhla body. Kluky to dost mrzelo, protože tím ztratili svoji zatím celkem dobrou pozici v bodování. Boris na to ale docela brzo zapomněl a dlouho si s tím starosti nedělal. Však oni ty body zase brzo doženou za sportovní soutěže. Navíc myslím, že v případě Borise to určitě nebudou jeho poslední stržené body. Boris každou chvíli provádí nějaké rošťárny. Skoro je teď divočejší než Pavel s Péťou, kteří jsou teď ještě stále hodní a dávají si pozor, aby nezlobili.

Boris je správňácky oprsklý na starší holky. Včera po večeři ho Hana něčím naštvala. Zeptal se jí, jestli chce facku. Řekla mu, že jo. Boris se nerozmýšlel a normálně jí dal pořádnou facku. Hana tím byly překvapena, protože je osmačka a nečekala, že si to Boris troufne. Myslela, že jenom tak machruje. Než se na něco zmohla, Boris klidně odešel. Před večerkou mu potom chtěla dát pár facek, ale Boris jí utekl. Tak to vzdala.

Přes noc se oteplilo a tak se ráno cvičilo jen v trenýrkách. Po snídani se pokračovalo ve sportování. Hrál se nohejbal starší kategorie. Hrálo se ve dvou skupinách, z kterých postupovali první dva. Prohráli jsme ve skupině s Markem, Petrem a Gustou. Jako druzí jsme ale stějně postoupili do finálové skupiny. Tam jasně vyhráli Roman, Olda a Aleš. Já s Míšou a Borisem jsme bojovali s Markem, Petrem a Gustou o druhé místo. Prohráli jsme a tak jsme se museli spokojit s místem třetím.

Mimo nohejbalu se dohrával turnaj v badmingtonu. V mladší kategorii jsem vyřadil Péťu, brácha prohrál se Štěpánem, Míša porazil Radka a Michal porazil Martina. Ve starší kategorii jsem po urputném boji porazil Petra, brácha lehce prohrál s Markem, Míša vyřadil Michala a Martin prohrál s Radkem. Jinak se už hrály jenom šachy. Remízoval jsem s Oldou, na šachovnici nám zbyli jen králové, Olda měl ještě koně a já střelce. Sváťa mi potvrdil, že je to jasná remíza. Ještě jsem prohrál s Alanem a porazil jsem Petra. Mám zatím tři a půl bodu a protože mám odehráno nejvíc partií, jsem zatím první. Za mnou je Roman, který má tři body, ale ze třech partií. Já mám za sebou už šest partií.

Za bodování úklidu jsme dostali za další dva dny po pěti bodech a za přepadové bodování čtyři body. Při přepadovce nedostal pět bodů nikdo. Čtyři body taky nedostalo moc stanů. Další body jsme dostali za další službu, kterou jsme měli. S Míšou už máme na druhého náskok dvanáct bodů. Oba jsme se při službě snažili a dostali jsme po pěti bodech.

Při čtení denního rozkazu jsme se dozvěděli, že sedmý den našeho pobytu na táboře půjdeme na celodenní výlet na Čertovo jezero. V táboře zůstanou pouze vedoucí dne Jirka se Zdeňkem a dvě děti, jako služba. Jedním bude Ota, který je po nemoci a nemůže na výlet jít. K němu si má Jirka vybrat druhého. Je jasné, že si bude vybírat mezi Bartáčkovými, protože všichni chtějí jít a oni jsou nejzlobivější. Vybral si Pavla a tak Péťa půjde.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024