Na úvodní stránku



8/XIII

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1390


Kapitola osmá, XIII. část


Ráno hledal Radek zoufale Zuzku u potoka. Byl tam dneska už před budíčkem a teď mu pomáhali i Martin, brácha, Michal, Míša, Jakub, Marek a Petr. Ještě nikdy se Zuzka nezatoulala. Zuzku nenašli a tak se Radek vracel zpátky nešťastný. Marek ho utěšoval, že se Zuzka určitě najde, ale Radek tvrdil, že ji musel někdo vzít nebo jí něco udělat a bylo mu do breku.

Když vylezla ze stanu Jana, začala zase ječet, že je tam žába. Maruška vylezla taky a řekla Janě, že je to Zuzka. Vzala ji do ruky. Jana řekla: "Zase ten Radek" a šla na něj do stanu. Radek tam ale nebyl, protože se teprve vraceli od potoka. Zaslechl jsem, jak se baví s Markem o ztracené Zuzce a tak jsem mu řekl, že je u Jany před stanem. Radek hned radostně povyskočil a běžel tam. Když Zuzku viděl, tak ji div nepolíbil.

Jana tentokrát nic neřekla. Muselo jí podle Radkových reakcí dojít, že on ji tam nedal. Všimnul jsem si vykukujícího Vojína a jeho zklamaného obličeje a hned mi bylo vše jasné. Šel jsem na Vojína a dal jsem mu facku. Začal prosit, abych ho nechal, že to už víckrát neudělá. Chtěl jsem mu dát druhou facku, ale někdo mi chytl ruku. Byl to Zdeněk. Pomyslel jsem si, že budu mít průšvih, ale Zdeňka zajímal jen Vojín. Odvedl ho k Jirkovi. Jirka Vojínovi vynadal, že před vedoucíma se tváří, jako by neuměl do pěti napočítat a ve skutečnosti je to pěknej syčák, který se vytahuje na mladší a dělá jim to nejhorší, co může. Řekl Vojínovi, že jestli ještě jednou něco podobného provede, že ho pošle domů a za trest se nepůjde zítra koupat. Protože jde celý tábor na celý den, dostane službu a zůstane v táboře s vedoucím dne. Vojín brečel a když si myslel, že ho už Jirka neslyší, řekl, že je mu to stejně jedno. Jirka ho ale slyšel a naštvalo ho to a tak mu řekl, že mu ještě navíc strhne deset bodů a hned to napsal do bodování. Vojín šel brečet do stanu.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024