Na úvodní stránku



8/XIV

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1322


Kapitola osmá, XIV. část


Druhý den jsme se šli koupat. Teď s Míšou chodíme skoro pořád v krátkých kalhotech. Akorát na večer se trochu ochladí a to si bereme dlouhé džíny. S Míšou jsme teď už sami, kdo zůstali džínám věrni. Michalovi Gazdovi totiž praskly džíny při fotbalu. Hrál v těch, co si roztrhl o topení při rvačce se mnou, když jsme se poprali na začátku školního roku ve frontě na oběd. Když chtěl Michal vypíchnout míč, tak mu vzadu praskly. Byla to ale jenom malá dírka a tak na to Michal moc nedbal a hrál v nich fotbal dál. Potom ale chytal v bráně a když skákal po míči, tak se mu díra zvětšila. Měl ji už pořádně velkou a tak si šel převléct druhé džíny, jenže ty se mu vzadu taky trochu klubou. Proto požádal holky Blanku a Xénii, jestli by mu ty děravé džíny nezašily. Holky neměly záplatu a tak mu to jenom sešily, ale protože džíny byly Michalovi těsné už prve, tak teď je už vůbec neoblékl. Když holky viděly, jak to zvoraly, tak se hrozně moc červenaly. Řekli Michalovi, že když si sežene záplatu, že mu to spraví znova tak, aby ty džíny oblékl a nebyly mu malé. Michal ale džínovinu na záplatu nesehnal a protože se bál, aby mu nepraskly i ty druhé džíny, že by pak neměl jet v čem domů, tak začal džíny šetřit a většinou teď chodí v teplácích. Brácha pochopitelně musel ze solidarity k Michalovi začít nosit taky tepláky, přestože má džíny úplně vpořádku. Martin s Radkem teď nosí pořád krátké kalhoty, protože je teplo i večer.

Koupaliště je asi osm kilometrů od tábora. Šli jsme tam na celý den. Jídlo nám přivezl Eda autem z tábora. Tam ho uvařila Maruška, Martina a Jana, která byla vedoucí dne. Z dětí zůstal v táboře jen Vojín, který dostal službu u brány.

Dopoledne jsme se volně koupali a opalovali jsme se na sluníčku. Martin s Radkem si začali z písku, který je u vody, stavět hrad. Povedl se jim moc hezký. Maruška nás za chvíli začala vyhánět ze slunce, abysme se nespálili. Jediným Radkovi a Martinovi řekla, když chtěli taky poslušně odejít do stínu, že oni tam můžou zůstat, protože jsou už tolik opálení, že se už nespálí. Oba jsou už dokonale hnědí. Mě, bráchu a Míšu už druhý den taky Maruška ze slunce nevyháněla. Jenom nás vždycky poslala, abysme si šli dát něco na hlavu.

Olda má ještě pořád trochu vztek na Radka a tak, když se honil s Romanem, schválně přeběhl Radkovi a Martinovi jejich hradem a rozbil jim ho. Potom tvrdil, že to udělal nerad. Radek mu ale řekl, že má štěstí, že ještě neměli postavený tunel a postavili si s Martinem hrad znovu. Pod ním vyhloubili tunel, každý ho dělal z jedné strany a uprostřed se setkali.

Protože bylo druhý den a následující dny hrozné horko, šli jsme zase k vodě. Tři následující dny jsme tu byli od rána si do tří, aby se večer ještě stihly dohrát sportovní turnaje. Druhý den ráno našli Radek s Martinem hrad rozšláplý. Udělal to určitě Olda, protože jeho družina tu byla první. Nikdo ho při tom ale neviděl. Kluci si hrad postavili znovu, jenže druhý den ráno byl zase rozšláplý. Martin s Radkem ho ještě jednou spravili. Tentokrát jim pomáhali Jakub a Viktor. Další ráno omega replica byl ale hrad zase zničený. Kluky to už přestalo bavit a tak se místo stavění hradu zahrabávali do písku. Jana se tomu smála a řekla jim, ať si nesypou písek do vlasů a dala jim noviny, aby si s nima přikryli vlasy. Radek si lehl na záda do ďolíku, který si vyhloubil a na hlavu si dal noviny. Martin ho zasypal tak, že mu koukala jen část obličeje. Venku měl akorát oči, nos a pusu. Jakub potom zasypal podobným způsobem Martina, který si vzal druhou půlku novin. Na Jakuba s Viktorem už noviny nezbyly a tak se Jakub zahrabal s Viktorovou pomocí aspoň až po krk a Viktor potom sám až po pás.

Během koupání proběhly také plavecké závody. Čas nám replica audemars piguet měřil Milan, startoval Jindra. Plavali jsme padesát metrů podél břehu. Trať odměřili Franta se Zdeňkem. Mladší kategorii jsem vyhrál já těsně před Míšou. Třetí byl Boris, čtvrtý brácha a těsně za ním byl na pátém místě Honza. Michal skončil šestý, Radek sedmý, Martin osmý, Jakub devátý a Viktor desátý. Péťa skončil jedenáctý, Ota ze Lvů těch padesát metrů sotva doplaval a prvňáci Štěpán, Víťa a Libor se teprve učí plavat. Štěpán už poslední den uplaval pětadvacet metrů. Vojín doplaval předposlední kousek před posledním Otou. Ze starších kluků vyhrál Marek před Romanem a Oldou. Čtvrtý doplaval Bořek, pátý Petr a šestý Pavel. Z holek vyhrála Hana před Helenou. Já jsem zaplaval stejný čas jako Oskar, který skončil mezi staršími kluky sedmý a Míša byl o vteřinu lepší než Gusta, který doplaval mezi staršími osmý.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024