Na úvodní stránku



9/III

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1422


Kapitola devátá, III. část


Po večeři byl táborák na rozloučenou. Pavel, Jakub a David s sebou vzali kytary. Nejdřív nám hrál a zpíval David. Má hudební talent po tátovi. Potom hrál Jakub s Pavlem několik trampských písniček a zpívali jsme všichni.

Vojta navrhl, abysme si zahráli nějaké hry. Chvíli jsme si tedy říkali vtipy a potom jsme hráli "Vadí - nevadí". Nakonec došlo i na krabičku úkolů. Při krabičce hrál David hezké písničky. Některé úkoly byly ale dost blbé, ty většinou vymyslel Mirek, ale taky tam byly úkoly dobré. Pavel si vytáhl úkol, že měl obejít oheň po rukou. Pavel to splnil. Pavla měla za úkol zazpívat písničku, David jí při tom doprovodil na kytaru.

Když už nás krabička nebavila, tak jsme si jen tak povídali. Na chvíli se na nás přišli podívat táta s mámou. Před desátou jsme si ještě zahráli Pějme píseň do kola. Přišli si přisednout i dospělí. Přišel se podívat i pan Pečenka se svojí ženou a Milošem, Čepičkovi a Kovaříkovi.

V deset odešel spát Míla, který už usínal. My ostatní jsme umluvili svoje rodiče, abychom tu mohli ještě zůstat. Zpívalo se. Zazpíval a zahrál na kytaru i strýc Karel. Řeč se stočila na jeho umělecké plány. Strejda má svoji vlastní kapelu, s kterou zpívá a pro kterou píše písničky. Spolu s ním zpívá s tou skupinou více zpěváků. Strejda je autorem asi třetiny jejich písniček.

Mluvilo se i o tetě Věře. Ta teď už nejenom režíruje a píše scénáře, ale dělá i dramaturgii a teď dokonce začíná psát knihu. Bude to knížka z uměleckého prostředí. Dozvěděli jsme se taky, že David si bude po prázdninách s klukama zakládat dětskou hudební skupinu.

Zábava vydržela až do jedenácti. Pak máma řekla, že bysme měli jít spát, abychom byli na zítřejší cestu do Brna svěží.  Strýcové se k tomu přidali a tak celá naše mohutná rodina šla spát. U ohně ještě chvíli zůstali Palečkovi, Čepičkovi a Pečenkovi, ale i ti potom šli asi půl hodiny po našem odchodu spát. Pavel říkal, že prý si povídali moc pěkné vtipy.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
25.04.2024