Na úvodní stránku



1/III

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1880


Kapitola první, III. část


Odpoledne se Michal na turnaji přece objevil. Brácha přesvědčil jeho rodiče a ti mu nakonec turnaj dovolili. Začali jsme ve tři hodiny. Šimkovi obstarali ještě dva stoly, které tu potom zůstaly i po turnaji. Každá skupina se hrála na jednom stole. Začínal jsem s bráchou a porazil jsem ho 2:0. V dalším zápasu jsem prohrál 0:2 s Radkem. Ten se mnou pouze pinkal a tak jsem se výborně rozehrál na smeče. V dalším zápase jsem hrál s Pavlou. Protože jsem byl rozehraný, tak mi všechno vycházelo a Pavlu jsem porazil 2:1. Měl jsem z toho obrovskou radost, protože jsem z tohohle zápasu měl dost obavy. Zbýval mi už jenom zápas s Vojtou, který dneska nemůže a přijde až v sobotu.

V první skupině prohrál Michal Gazda s Michalem Šimkem a s mým tátou, takže nepostoupí. To je dobře. Mě stačí k postupu porazit Vojtu, což je možné, protože Vojta pingpong nijak zvlášť nehraje.

V sobotu jsem šel hned ráno trénovat. S bráchou jsme byli dole už v osm. Ostatní přišli až v devět. Hned jsem si zahrál s Vojtou a porazil jsem ho. Jsem mezi osmi nejlepšími. Pavla skončila v naší skupině třetí, brácha čtvrtý a Vojta poslední. Martin je druhý ve skupině B a taky postupuje. Dokázal porazit strýce Pavla. Míša je ve skupině C a skončil až třetí. Prohrál s panem Šolínem a panem Vernerem.

V semifinale jsou dvě skupiny. Já jsem ve skupině B a budu hrát s tátou, panem Šimkem a panem Šolínem. Takže už nemám šanci na další vítězství. Martin je ve skupině A a nemá to o moc lepší. Čekají ho Michal a Radek Šimkovi a pan Verner.

S tátou jsem podle očekávání prohrál 0:2. Sice se mi dařilo, ale na tátu jsem neměl šanci. A to ještě táta nehrál naplno. Martin překvapivě porazil 2:1 pana Vernera. Odpoledne jsem už nehrál. Hrálo se o další umístění. Michal Gazda si vybojoval deváté místo, Pavla je desátá, strýc Pavel jedenáctý, Míša dvanáctý a brácha třináctý. Poslední skončil Luboš.

Naše semifinálová skupina se dohrávala až v neděli po obědě. Táta prohrál 0:2 s panem Šimkem a já daleko snáze s panem Šolínem, kterého tentokrát táta porazil. Já teď budu hrát o páté až osmé místo s Martinem, který skončil v skupině A třetí.

Všechno mi vycházelo a tak jsem Martina porazil 2:1. Poslední set byla hra nervů. Čekal mě poslední zápas s panem Šolínem o páté místo. Prohrál jsem a skončil jsem šestý. Martin je za mnou, protože replicas de relojes rolex baratos se mu znova podařilo porazit pana Vernera, který byl už unavený. Ve finále se utkali Michal Šimek se svým tátou. Michal byl úspěšnější. Táta porazil Radka v boji o třetí místo. Radek byl zklamán.

Pan Verner přinesl foťák a vyfotil všechny účastníky turnaje i vítěze. Z naší rodiny jsme mohli být myslím všichni spokojení. Táta byl třetím místem přímo nadšený, já jsem šesté místo taky nečekal. Pavle desáté místo také stačí a brácha měl z třináctého místa radost. Trochu zklamán byl pouze strýc Pavel. Z ostatních byl nejvíc zklamán Radek Šimek a určitě lepší umístění čekal Michal Gazda, i když se tvářil, že je spokojený.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
27.07.2024