Na úvodní stránku



8/XXIII

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1398


Kapitola osmá, XXIII. část


V neděli odpoledne byl táborový karneval. Všichni jsme se na něj těšili. Hudbu obstaral Eda z magnetofonu. Na prostranství v táboře se vyrojila spousta nejrůznějších masek. Masky měli i vedoucí s výjimkou Martiny a Milana, kteří budou vyhodnocovat nejhezčí masky. Já, brácha, Michal, Boris a Honza jsme šli za kovboje. Na jednom výletě jsme si koupili každý slaměný klobouk. Vzali jsme si na sebe nejošoupanější džíny, jaké tu s sebou máme. Ty jsme si přepásali kovbojským páskem do pouzder jsme si dali kapslíkové revolvery. Já  a brácha jsme si ještě nalepili kníry, Honza si ho namaloval.

Marek, Petr, Oskar a Gusta šli za piráty. Taky si vzali džíny a všichni měli pruhovaná trička. Ještě si dali černou klapku přes oko. Marek s Petrem měli fajfku a Marek ještě navíc berli. Gustav měl zase za opaskem pěkný zabijácký nůž a na ruku si namaloval jako tetování kotvu. Oskar si namaloval kormidlo a Marek s Petrem dvě zkřížené kosti.

Martin s Radkem šli za teraristy. Oba měli na sobě skoro všechny pavouky a žáby z okolí, které našli a nechali je po sobě lozit. Radek má ještě v pravé zadní kapse umělého pavouka, který mu z ní jako vylézá. Kristýna mu k němu ještě vyšila pěknou pavučinu. Předlohu pro ni nakreslil Marek. Na hlavu si dal Radek  Zuzku a kolem krku umělého hada. Martin si dal na hlavu velkého umělého pavouka. Na nejošoupanější džíny si nechal od Kristýny vyšít na zadek pavouka s pavučinou.

Holky z Táborníků šly za jeptišky, Jakub, Viktor, Ota a Štěpán  šli za zajíce, Víťa a Libor šli za pejska a kočičku a Čenda s Vojínem  šli za učence. Pavel s Péťou šli za  vodníky, Roman, Olda a Bořek šli za krále, Mikuláše a čerta. Helena s Hanou se převlékly za princezny. Jindra s Jirkou představovali myslivce, Sváťa s Edou zedníky a všichni instruktoři kominíky. Maruška šla za doktorku a Jana za zdravotní sestru.

V maskách jsme asi půl hodiny dováděli podle hudby. My kovboji jsme při tom ještě stříleli. Pak jsme čekali na rozhodnutí Martiny a Milana. Bylo to těžké, protože pěkných masek bylo hodně. Nakonec vyhrála  maska vodníků, druzí byli naši kovboji, třetí teraristi Radek a Martin. Z vedoucích byli jako nejlepší vyhodnoceni Maruška s Janou. Ti dostali celkově třetí místo společně s Radkem a Martinem.

Šli jsme se odstrojit a umýt. Po večeři byl táborák na rozloučenou. Při něm bude mimo jiné uzavřeno bodování a předány diplomy a ceny. To všechno teď Milan s Martinou rychle připravovali.

Táborák zapálil Jindra. Potom měla každá družina program. Vyprávěly se vtipy a předváděly různé komické scénky. Hrála se hra, při které se nechala kolovat krabička s úkoly. Při tom se hrálo a zpívalo. Na kytaru hrál Jindra. Když přestal hrát, tak ten, kdo se krabičky naposledy dotkl rukou, si z krabičky vytáhl úkol. Byly tam nejrůznější úkoly. Při plnění většiny z nich jsme se pobavili.

Následovalo vyhlášení vítězů bodování a Milan předával ceny a diplomy. Nejprve se vyhodnocoval pořádek ve stanech. První místo získaly Anna a Kristýna, které mají sto čtyřicet bodů. Dostaly diplom a čokoládu. Druhé místo jsem obsadil já, mám jenom o bod míň. Dostal jsem taky diplom a trochu menší čokoládu. Stejně na tom ale jsem líp, protože ony jsou  na tu velkou čokoládu dvě a já jsem na o něco menší čokoládu sám, protože Míša už je v Praze. Třetí skončil Marek s Petrem, kteří mají o bod míň než já. Taky dostali diplom a čokoládu. Čtvrté jsou Blanka a Xénie a pátí Roman s Oldou spolu s Jakubem a Viktorem. Ti dostali každý pytlík bonbónů. Šestí jsou Martin s Radkem  a brácha s Michalem. Dostali každý aspoň jedno lízátko.

Dále se vyhlašovalo celotáborové bodování. Vyhrál jsem já s dvěma sty sedmdesáti devíti body. Dostal jsem diplom, velký dort a asi metrového medvěda. Měl jsem velkou radost. Všichni mi zatleskali a vedoucí mi gratulovali. Druhý je Roman, který má o pětatřicet bodů míň než já. Dostal diplom a menší dort. Třetí Marek, čtvrtý Petr, pátý Olda, šestý Michal, sedmý Radek, osmý brácha, devátý Martin a desátá Anna. Ti všichni dostali diplomy a drobné mlsky. Milan ještě vyhlásil pořadí na dalších místech. Pavel skončil pětadvacátý, Péťa čtyřiadvacátý, Honza čtrnáctý až patnáctý spolu s Xénií, Boris devatenáctý. Vojín je až poslední.

Po předání cen se zpívalo. Střídavě hráli na kytary Jindra a Jirka a z dětí Roman, Petr, Michal a Kristýna. Zkoušeli to také různě dohromady, ale moc jim to nešlo. Ještě to celkem šlo ve dvou. Petr a Kristýna se dokázaly sehrát s kýmkoliv. Chvíli hráli oba spolu a s Jindrou. Taky jsme hráli Pějme píseň dokola. Spát jsme šli v deset hodin. Vedoucí zůstali ještě asi hodinu nebo možná i déle u táboráku.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024