Na úvodní stránku



Poezie


Lapkovská

Tato báseň vznikla 5. 4. 1972 o školní přestávce. Spolu se mnou ji skládal můj spolužák Mirek Přibyl. Byli jsme tenkrát v sedmé třídě základní školy.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1911


Policejní

Tato báseň vznikla 5. 4. 1974, k dvouletému výroční básně Lakovská. Opět jsem ji skládal se svým spolužákem Mirkem Přibylem.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1911


Slavní lidé

Tato báseň vznikla rovněž v roce 1974, jejím spoluautorem je také můj spolužík Mirek Přibyl. Byli jsme v té době žáky deváté třídy ZDŠ.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1875


Rošťáci

Báseň Rošťáci je již z pozdějšího období. Inspiroval mě k ní dětský turisitcký oddíl, který jsem v té době vedl. Jde o text k písni, který ale nakonec nebyl zhudebněn.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1836


Tuláci

I tady báseń je inspirována mým dětským turistickým oddílem. Asi uhodnete, že se jmenoval Tuláci.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1849



Bohatej chudák

Tato píseň má dvě inspirace. Za prvé je to samozřejmě povídka Bohatý chudák a za druhé opět můj turistický oddíl, s kterým jsme natáčeli diafonový pořad, v kterém zazněla. Zhudebnil ji a nazpíval můj spolužík z vysoké školy Mirek Dlouhý.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1932


Miriši

Miriši je další píseň z diafonového pořadu, který jsme natáčeli s mým turistickým oddílem. Hudba a zpěv: Mirek Dlouhý. Píseň popisuje náš výlet do cerhenic, na kterém jsme hráli hru Miriši. V oddílu se stala velkým hitem, zvláště mezi děvčaty, které ji uměly z paměti. Já jako autor textu jsem si ji nepamatoval.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1768


Svět

Malá triviální básnička. Ani si nepamatuji, kdy jsem ji složil, tipoval bych někdy na prvním stupní ZDŠ. Takže asi bude ze všeho, co zde je, včetně všech povídek, nejstarší.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1956


Tabule

Další miniatura, jedna z nejstarších. Mohla vzniknout někdy kolem roku 1967 až 1969.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 2002


Chlapci

Tato báseň je také spojena s mým dětským turistickým oddílem (tehdy ještě pionýrským oddílem) a i ona zazněla na diafonovém pořadu Posezení na Věži.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1897



Pingpong

Ještě jedna zapomenutá básnička, která také zzaněla na Posezení na Věži, které jsme natáčeli jako diafonový pořad se svým dětským turistickým oddílem.

Miloslav Fuček

Poezie

Přečteno: 1711


[1]


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024